Pitkän matematiikan laskinkurssi jaksossa1

Pitkän matematiikan laskinkurssi infoa

Hei!

Pitkän matematiikan lukijoille on tarjolla matematiikan opiskelussa ja kirjoituksissa käytettävien ohjelmistojen ja laskimen opettelua varten laskinkurssi. Vaikka kurssien aikana ohjelmia käytetään ja opetetaan, niin ovat ne sen verran laajoja ja monimutkaisia, että laskinkurssilla kannattaa käydä laitteet oppimassa kuntoon. Laskinkurssia järjestetään melkein joka kurssin yhteydessä yleensä yhden kerran jossakin vaiheessa kyseistä jaksoa. Esim 1. jaksossa on May01 kurssia varten tunti laskinkurssi ja 2. jaksossa MAA02 kurssia varten tunti jne. Kurssille ilmoittaudutaan mukaan ilmoittautumalla opetuskerralle matematiikan luokkien seinillä oleville listoille  ja tulemalla paikalle; nimi paperiin ja paikalle.

Kukin opetuskerta järjestetään luokassa V24. Kurssista saa kurssimerkinnän, kun lukuvuosien aikana on käynyt tarpeeksi monella opetustunnilla lukuvuosien aikana.

Tässä jaksossa laskinkurssia järjestetään seuraavasti:

Junioreille:

May01: Ti nspire cx cas ja geogebra ohjelmiin tutustuminen ja niiden hyödyntäminen lukiossa

Tutustutaan laskimen ja geogebran perustoimintoihin ja opetellaan käyttämään sitä. Lisäksi katsotaan erityisesti may01-kurssilla tarvittavat komennot ja mistä ne löytää laskimesta. Kaikki eivät mahdu yhdelle tunnille, joten mahdollisia opetuskertoja on 2; ilmoittaudu siihen joka sinulle parhaiten käy ja jossa on vielä tilaa.

ke 24.8 klo 12:50 V08 tai ke 24.8 kello 14:15 V26

Sennuille:

Maa04: Vektorien laskentaa geogebralla ja nspirellä

Käydään läpi kehittyneempiä komentoja vektoreiden piirtoon ja ratkaisemiseen

ke 31.8 kello 14:15 V26

Abeille:

MAA10: Todennäköisyyslaskentaa:

Käydään läpi, miten laskimella voidaan nopeasti laskea todennäköisyyksiä, piirtää/tulkita erilaisia jakaumia ja laskea tilastollisia tunnuslukuja.

ke 7.9 kello 14:15 V26

-Kasperi