Laskinkurssi jaksossa 1

Laskinkurssin aikataulu jaksossa 1

Hei!

Pitkän matematiikan lukijoille on tarjolla matematiikan opiskelussa ja kirjoituksissa käytettävien ohjelmistojen ja laskimen opettelua varten laskinkurssi. Vaikka kurssien aikana ohjelmia käytetään ja opetetaan, niin ovat ne sen verran laajoja ja monimutkaisia, että laskinkurssilla kannattaa käydä laitteet oppimassa kuntoon. Laskinkurssia järjestetään melkein joka kurssin yhteydessä yleensä yhden kerran jossakin vaiheessa kyseistä jaksoa. Esim 1. jaksossa on May01 kurssia varten tunti laskinkurssi ja 2. jaksossa MAA02 kurssia varten tunti jne. Kurssille ilmoittaudutaan mukaan ilmoittautumalla opetuskerralle matematiikan luokkien seinillä oleville listoille  ja tulemalla paikalle; nimi paperiin ja paikalle.

Opetuskertojen luokka löytyy kurssien aikataulusta. Kurssista saa kurssimerkinnän, kun lukuvuosien aikana on käynyt tarpeeksi monella opetustunnilla lukuvuosien aikana.

Tässä jaksossa laskinkurssia järjestetään seuraavasti:


Junioreille:

May01 osa1: Ti nspire cx cas ja geogebra ohjelmiin tutustuminen ja niiden hyödyntäminen lukiossa

Tutustutaan laskimen ja geogebran perustoimintoihin ja opetellaan käyttämään sitä. Lisäksi katsotaan erityisesti may01-kurssilla tarvittavat komennot ja mistä ne löytää laskimesta. Kaikki eivät mahdu yhdelle tunnille, joten mahdollisia opetuskertoja on 2; ilmoittaudu siihen joka sinulle parhaiten käy ja jossa on vielä tilaa.                   

ke 1.9 klo 12:50 luokassa V24                    

tai

ke 1.9 klo 14:15 luokassa V26          


Abeille:

MAA10: Todennäköisyyslaskentaa:

Käydään läpi, miten laskimella voidaan nopeasti laskea todennäköisyyksiä, piirtää/tulkita erilaisia jakaumia ja laskea tilastollisia tunnuslukuja.

ke 8.9 klo 14:15 luokassa V26

-Kasperi