JUNIORIT: Lukion suorittaminen ulkomailla stipendin turvin?

Suomen United World College-yhdistys myöntää vuosittain kymmenisen täyttä stipendiä lukion ykkösille lukiotutkinnon suorittamiseen ulkomailla. Stipendi kattaa kahden vuoden lukio-opinnot (IB-tutkinto) United World College –koulussa. Kouluja sijaitsee ympäri maailmaa ja ensi syksynä stipendiaatteja lähetetään ainakin Norjan, Italian, Bosnian ja Walesin kouluille. Stipendi on ainutlaatuinen tilaisuus kansainvälistymiseen.

Kiinnostaako sinua kaksivuotisen kansainvälisen ylioppilastutkinnon ulkomailla suorittaminen? United World College –stipendien hakua aukeaa taas tammikuussa lukion ensimmäisen vuoden opiskelijoille!

Suomen UWC-yhdistys jakaa vuosittain noin kymmenen stipendiä suomalaisille lukion ykkösvuotisille kahden viimeisen lukiovuoden suorittamiseen kansainvälisissä UWC-kouluissa ympäri maailmaa. Kouluilla suoritetaan kaksivuotinen IB-tutkinto, joka on rinnastettavissa suomalaiseen ylioppilastutkintoon. Koulut sijaitsevat ympäri maailmaa ja tulevana syksynä stipendiaatteja lähetetään ainakin Italian, Walesin, Norjan ja Bosnian kouluille. Opinnot rahoitetaan Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska Kulturfondenin stipendillä, joka kattaa lukukausimaksut, asumisen ja ruokailun koululla. Tämän lisäksi matkakulut kodin ja koulun välillä korvataan pääosin. UWC-stipendit jaetaan hakijan sosiaaliseen ja taloudelliseen taustaan katsomatta. Hakijalla tulisi olla hyvät englannin kielen valmiudet ja koulumenestys, jotta IB-tutkinto ei käy liian raskaaksi. Valinnoissa painotetaan kuitenkin henkilökohtaisia ominaisuuksia, kuten sosiaalisuutta ja motivoituneisuutta.

Stipendien hakuaika on 1.–31. tammikuuta 2021, jolloin tämänhetkiset lukion ensimmäisen vuoden opiskelijat voivat hakea. Lisätietoja UWC:stä ja hakemisesta löytyy Suomen UWC-yhdistyksen nettisivuilta www.uwc.fi. Meitä kannattaa myös seurata Instagrammissa nimellä @uwcfinland, josta löytyy muun muassa opiskelijoiden tunnelmia kouluilta ja alumnitarinoita. Hakemiseen ja UWC-kouluihin liittyvät kysymykset voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen [email protected].

t. opot