Laskinkurssi jaksossa 1

Laskinkurssi infoa ja tarjonta jaksossa 1

Hei!

Pitkän matematiikan lukijoille on tarjolla matematiikan opiskelussa ja kirjoituksissa käytettävien ohjelmistojen ja laskimen opettelua varten laskinkurssi. Vaikka kurssien aikana ohjelmia käytetään ja opetetaan, niin ovat ne sen verran laajoja ja monimutkaisia, että laskinkurssilla kannattaa käydä laitteet oppimassa kuntoon. Laskinkurssia järjestetään melkein joka kurssin yhteydessä yleensä yhden kerran jossakin vaiheessa kyseistä jaksoa. Esim 1. jaksossa on May01 kurssia varten tunti laskinkurssia ja 2. jaksossa MAA02 kurssia varten tunti jne. Kurssille ilmoittaudutaan mukaan ilmoittautumalla opetuskerralle matematiikan luokkien seinillä oleville listoille ja tulemalla paikalle; nimi paperiin ja paikalle

Kukin opetuskerta järjestetään luokassa V26. Tunnin kesto on noin 75minuuttia. Kurssista saa kurssimerkinnän, kun lukuvuosien aikana on käynyt tarpeeksi monella opetustunnilla lukuvuosien aikana.

Tässä jaksossa laskinkurssia järjestetään seuraavasti:

Junioreille:

May01 osa1: Ti nspire cx cas ja geogebra ohjelmiin tutustuminen ja niiden hyödyntäminen lukiossa

Tutustutaan laskimen ja geogebran perustoimintoihin ja opetellaan käyttämään sitä. Lisäksi katsotaan erityisesti may01-kurssilla tarvittavat komennot ja mistä ne löytää laskimesta. Kaikki eivät mahdu yhdelle tunnille, joten mahdollisia opetuskertoja on 3; ilmoittaudu siihen joka sinulle parhaiten käy ja jossa on vielä tilaa.

ma 31.8 klo 14:15 V26

tai


ke 2.9 14:15 V26

tai

to 3.9  klo 14:15 V26

 

Abeille:

MAA10: Todennäköisyyslaskentaa:

Käydään läpi, miten laskimella voidaan nopeasti laskea todennäköisyyksiä, piirtää/tulkita erilaisia jakaumia ja laskea tilastollisia tunnuslukuja.

järjestetään etänä videona, joka julkaistaan viikolla 38/39. Videon lisäksi mahdollisuus tunnin ajan kysellä aiheesta chatin/videoyhteyden välityksellä. Tarkempi ajankohta ja menetelmät ilmoitetaan myöhemmin wilma viestinä MAA10 kurssin kävijöille.

-Kasperi