SUORAVÄYLÄT KORKEAKOULUIHIN: Turun yliopisto, Vaasan yliopisto, VAMK

Tästä tiedotteesta löydät Vaasan lyseon lukion tarjoamien suora- ja erillisvalintojen koulutusohjelmat, valintaan tarvittavien kurssien kuvaukset, valintaperusteet sekä hakuohjeet.

Turun yliopiston Tietotekniikan laitokselle on mahdollista hakea suoravalinnan kautta suorittamalla tietotekniikan kurssikokonaisuus. Kurssien opetus Vaasan lyseon lukiossa. Suoravalinnan kautta on mahdollista hakea seuraaviin koulutusohjelmiin:

1. Tietojenkäsittelytiede (luonnontieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri, 3+2v)

2. Tietotekniikka (tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri, 3+2v)

 

Vaasan yliopistoon on mahdollista hakea suoravalinnan kautta suorittamalla opintojakso Energia ja kestävä kehitys TAI tietotekniikan kurssikokonaisuus. Kurssien opetus Vaasan lyseon lukiossa. Suoravalinnan kautta on mahdollista hakea seuraaviin koulutusohjelmiin:

1. Energia- ja informaatiotekniikka (tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri, 3+2v)

2. Tuotantotalous ja tietojärjestelmätiede (kauppatieteiden kandidaatti ja kauppatieteiden maisteri, 3+2v)

 

Vaasan ammattikorkeakouluun on mahdollista hakea erillisvalinnan kautta suorittamalla tietyt Vaasan lyseon lukion kurssit vaadittavilla arvosanoilla. Erillisvalinnan kautta on mahdollista hakea seuraaviin koulutusohjelmiin:

Tekniikan ala: konetekniikka, sähkötekniikka, tietotekniikka, ympäristöteknologia, energiatekniikka, Information Technology

Sosiaali- ja terveysala: sosionomi, sairaanhoitaja

Liiketalouden ala: liiketalous, tietojenkäsittelytiede, International Business

 

TARKEMMAT KURSSIKUVAUKSET, VALINTAPERUSTEET JA HAKUOHJEET KAIKISTA VAASAN LYSEON LUKIOSSA TARJOAMISTA SUORA- JA ERILLISVALINNOISTA LÖYTYVÄT KOULUN NETTISIVUILTA.

PÄÄSET NETTISIVUILLE TÄSTÄ LINKISTÄ!