UNESCO BSP: Ilmoittaudu mukaan Itämeri-ryhmään ja KV-tapaamisiin Ruotsiin, Viroon, Latviaan, Liettuan sekä Tanskaan!

Itämeri-ryhmän toimintaan ja KV-tapaamisiin osallistumalla voit suorittaa Aktiivisena maailmankansalaisena maailmalla (KAK08) opintojakson. Ilmoittaudu mukaan ti 24.9. klo 22.00 mennessä!

Itämeri-ryhmässä opit Itämereen ja kestävään kehitykseen liittyviä asioita. Lisäksi Itämeren alue tulee sinulle tutuksi niin luonnon ja ympäristön kuin kulttuurien, kielten ja historia sekä talouden ja politiikan näkökulmasta.

Osana opintojaksoa osallistutaan Ruotsissa, Virossa, Latviassa, Liettuassa sekä Tanskassa järjestettäviin kansainvälisiin tapaamisiin. Näissä tapaamisissa työkielenä on englanti. Osallistumisista sovitaan ryhmän jäsenten kesken niin että jokainen pääsisi johonkin KV-tapaamiseen. Suomessa osallistutaan yhdessä kansallisiin tapaamisiin ja lähettiläskoulutuksiin. Suomessa työkielenä on suomi. Omassa koulussa järjestetään Itämeri-ryhmän kanssa esimerkiksi Itämeripäivän tapahtumia. Opinnoista saa Aktiivisena maailmankansalaisena maailmalla -opintojakson (KAK08) suoritusmerkinnän (2 op.)

Tulevia kansainvälisiä tapaamisia, joissa opiskelijoita Suomesta, Ruotsista, Virosta, Latvista, Liettuasta sekä Tanskasta:

11. – 15.11.2024 Tukholma, Ruotsi.

13. – 17.1.2025 Tallinna, Viro

19. – 23.5.2025 Pajuris & Telšiai, Liettua

9/ 2025 Helsinki & Vantaa, Suomi

1/ 2026 Hillerød, Tanska

5/ 2026 Balvi, Latvia

Vaasan lyseon lukio on mukana UNESCO BSP-koulujen Our Baltic Sea Nordplus Junior -hankkeessa. Matkat kustannetaan hankkeen varoista ja ovat opiskelijoille ilmaisia. Hankkeeseeen ja KV-tapaamisiin osallistuminen ei estä opiskelijaa osallistumasta koulun muihin leirikouluihin.

Hankkeessa mukana on kaikkiaan 16 koulua Suomesta, Ruotsista, Tanskasta, Virosta, Latviasta ja Liettuasta. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa keskinäistä ymmärrystä ja yhteistyötä Itämeren alueen maiden välillä ja lisätä tietoisuutta Itämeren alueen ympäristöongelmista sekä syventää tietoutta Itämeren alueen luonnosta, kulttuurista, historiasta, yhteiskunnasta, taloudesta ja poliittisesta tilanteesta. Lisäksi tvoitteena on oppia Agenda 2030 -tavoitteiden toteutumista.

Ilmoittaudu mukaan Itämeri-ryhmän toimintaan ja kansainväliseen Itämeri-tapaamiseen tästä linkistä ti 24.9. klo 22.00 mennessä: https://forms.office.com/e/TqzjUjbDmT

Lisätietoja: Mika Jokiaho