Pitkän matematiikan laskinkurssi

Laskinkurssi jaksossa 1

Hei!

Pitkän matematiikan lukijoille on tarjolla matematiikan opiskelussa ja kirjoituksissa käytettävien ohjelmistojen ja laskimen opettelua varten laskinkurssi. Vaikka kurssien aikana ohjelmia käytetään ja opetetaan, niin ovat ne sen verran laajoja ja monimutkaisia, että kaikkea ei niiden aikana ehditä käydä läpi. Laskinkurssilla käydään läpi juuri ohjelmistojen käyttöä kurssien aiheista. Laskinkurssia järjestetään melkein joka kurssin yhteydessä yleensä yhden kerran jossakin vaiheessa kyseistä jaksoa. Esim 1. jaksossa on May01 kurssia varten tunti laskinkurssi ja 2. jaksossa MAA02 kurssia varten tunti jne. Kurssille ilmoittaudutaan mukaan ilmoittautumalla opetuskerralle matematiikan luokkien seinillä oleville listoille  ja tulemalla paikalle; nimi paperiin ja paikalle.

Kukin opetuskerta järjestetään jossakin matematiikan luokassa . Kurssista saa kurssimerkinnän, kun lukuvuosien aikana on käynyt tarpeeksi monella opetustunnilla lukuvuosien aikana.

Tässä jaksossa laskinkurssia järjestetään seuraavasti:

Junioreille:

May01: Laskimeen tutustuminen ja sen hyödyntäminen may01-kurssilla

Tutustutaan laskimen ja geogebran perustoimintoihin ja opetellaan käyttämään sitä. Lisäksi katsotaan erityisesti may01-kurssilla tarvittavat komennot ja mistä ne löytää laskimesta. Kaikki eivät mahdu yhdelle tunnille, joten mahdollisia opetuskertoja on 2; ilmoittaudu siihen joka sinulle parhaiten käy ja jossa on vielä tilaa.
ke 18.9 klo 14:15 luokassa V22 TAI to 19.9 klo 08:05 luokassa V22

Senioreille:

Maa04: Analyyttistä geometriaa

Käydään läpi kehittyneempiä komentoja kuvaajien piirtoon geogebralla ja ratkaisemiseen nspirellä

to 19.9 kello 14:15 luokassa V22

Abeille:

MAA10: Todennäköisyyslaskentaa:

Käydään läpi, miten laskimella voidaan nopeasti laskea todennäköisyyksiä, piirtää/tulkita erilaisia jakaumia ja laskea tilastollisia tunnuslukuja.

ma 16.9 kello 14:15 luokassaV22