Laskinkurssi

Infoa laskinkurssista ja 1. jakson tarjonta

Hei!

Pitkän matematiikan lukijoille on tarjolla matematiikan opiskelussa ja kirjoituksissa käytettävien ohjelmistojen ja laskimen opettelua varten laskinkurssi. Vaikka kurssien aikana ohjelmia käytetään ja opetetaan, niin ovat ne sen verran laajoja ja monimutkaisia, että laskinkurssilla kannattaa käydä laitteet oppimassa kuntoon. Laskinkurssia järjestetään melkein joka kurssin yhteydessä yleensä yhden kerran jossakin vaiheessa kyseistä jaksoa. Esim 1. jaksossa on May01 kurssia varten tunti laskinkurssi ja 2. jaksossa MAA02 kurssia varten tunti jne. Kurssille ilmoittaudutaan mukaan ilmoittautumalla opetuskerralle matematiikan luokkien seinillä oleville listoille  ja tulemalla paikalle; nimi paperiin ja paikalle.

Kukin opetuskerta järjestetään jossakin ennalta ilmoitetussa matematiikan luokassa. Kurssista saa kurssimerkinnän, kun lukuvuosien aikana on käynyt tarpeeksi monella opetustunnilla lukuvuosien aikana.

Tässä jaksossa laskinkurssia järjestetään seuraavasti:

Junioreille:

May01: Ti nspire cx cas ja geogebra ohjelmiin tutustuminen ja niiden hyödyntäminen lukiossa

Tutustutaan laskimen ja geogebran perustoimintoihin ja opetellaan käyttämään sitä. Lisäksi katsotaan erityisesti may01-kurssilla tarvittavat komennot ja mistä ne löytää laskimesta. Kaikki eivät mahdu yhdelle tunnille, joten mahdollisia opetuskertoja on 2; ilmoittaudu siihen joka sinulle parhaiten käy ja jossa on vielä tilaa.

ke 13.9 klo 14:15 luokassa V26 tai pe 15.9 klo 14:15 luokassa V26


Senioreille:

Maa04: Koordinaatiston käyttöä geogebralla

Käydään läpi kehittyneempiä komentoja analyyttisen geometrian ongelmien ratkaisuun.

ke 20.9 kello 14:15 luokassa V26


Abeille:

MAA08: Todennäköisyyslaskentaa:

Käydään läpi, miten laskimella voidaan nopeasti laskea todennäköisyyksiä, piirtää/tulkita erilaisia jakaumia ja laskea tilastollisia tunnuslukuja.

pe 22.9 klo 14:15 luokassa V26

-Kasperi